torsdag 10 november 2016

Recept på glutenfria kolakakor

Vem älskar inte kolakakor? Här kommer en jättegod glutenfri variant! Glutenfria degar är ofta lite kladdigare än vanliga, vilket gör att man får arbeta på ett annat sätt. I det här receptet spritsas degen ut på plåten istället för att rullas. 





Recept
100 g smör, rumstempererat
20 g farinsocker
70 g strösocker
10 g vaniljsocker 
20 g sirap
1 tsk bakpulver
100 g mandelmjöl
30 g maizena
30 g potatismjöl
1 äggula

Gör så här
  1. Rör ihop smör, farinsocker, strösocker, vaniljsocker och sirap. 
  2. Tillsätt de torra ingredienserna, och sist äggulan.
  3.  Spritsa ut degen i centimeterbreda strängar på plåt med bakplåtspapper. Lämna gott om utrymme mellan strängarna, de kommer att flyta ut i ugnen.  
  4. Baka i 175°C till fin färg, det kan ta ca. 10-15 minuter. 
  5. Skär sneda kakor med kniv eller ett skrapkort av metall direkt när plåten kommer från ugnen. 

Kakorna är jättegoda som de är, men om du vill variera dig kommer här två förslag på smaksättningar att blanda ned i degen:

  • 50 g hackad choklad + 50 g hackad mandel.
  • 50 g rostad kokos + 5 krm mald ingefära.

1 kommentar:

  1. Tioga - Titanium Bicycle & Dining - Teton
    Tioga - Titanium Bicycle & Dining With ceramic vs titanium flat iron a wide where can i buy titanium trim array of options to choose from, winnerwell titanium stove the titanium aftershokz new Tioga restaurant at Teton has been titanium joes a hit.

    SvaraRadera