Kärleksmums är en riktig kalasklassiker. De går snabbt att baka och räcker till många. Här har jag gjort om min sambos favoritrecept till en glutenfri variant - minst lika saftiga och goda som originalet!
Recept botten
100 g strösocker
30 g farinsocker (det går bra med bara strösocker också, men farinsocker ger mer smak)
3 st ägg
110 g smör, smält
115 g mjölk
130 g mandelmjöl
70 g majsmjöl
30 g kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
0,5 krm salt
Recept glasyr
75 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk starkt kaffe, kallt
3,5 dl florsocker
En nypa salt
Dekor
Rostad kokos, strössel, riven choklad etc.
Gör botten så här
- Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper.
- Blanda torrvarorna i en bunke. Rör om så att alla klumpar försvinner.
- Blanda mjölken och smöret.
- Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt.
- Vänd ned torrvarorna i det vispade.
- Vänd ned smöret och mjölken i smeten.
- Häll ut smeten i formen. Stryk ut den jämnt.
- Baka botten i 175°C i 25-35 minuter. Låt den svalna i formen.
Rör ihop alla ingredienser till en slät glasyr.
Gör färdigt kakan så här
Stryk ut glasyren över den avsvalnade kakan. Strö sedan över rostad kokos, strössel eller något annat du gillar. Dela kakan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar